BAUPLAST  Műanyagipari és Kereskedelmi Kft.
 

Műanyag kerti támfal Szaktanácsadás:
0630-3006462 

Műanyag kerti támfal, kiemelt ágyásszegély, magaságyás-szegély

Méretek:

    hossz: 80 cm
    vastagság: 7 mm
    magasság: 20 – 30 – 40 – 60 cm , aminek a felét be kell ásni a földbe,
             tehát 10 – 15 – 20 – 30 cm ágyás vagy támfal készíthető vele.

anyaga: újra-feldolgozott műanyag (PE) antracit színben

Családi házak, nyaralók, háztáji kiskertek esetén - ha egy kicsit lejtős a talaj, vagy van egy kis szintkülönbség, pl. két szomszédos telek között – gondot okoz, hogy nagyobb esőzéskor a földet, vagy vele együtt a növényzetet is kimossa a csapadékvíz.

Ennek megakadályozására ajánljuk az erős, jó minőségű, tartós műanyag támfal vagy kiemelt ágyásszegélyünket, (magaságyás-szegély), ami kb. 30 cm magasságig megoldást jelenthet a problémára. Kényelmesen művelhető magaságyások és teraszos művelés kiépítéséhez is jól használható, valamint virágágyások, növény-együttesek fűtől való elválasztására.

A támfal elemek 7 mm vastag, trapéz formájú lemezek, aminek hossza 80 cm, magassága fenti méretekre vágva. A hosszirányú toldás átlapolással, fúrva és csavarozva megoldható, ill. ha erősebb tartást szeretne kialakítani, előrefúrt , festett toldó-elemekkel is megoldható. Sarkok kialakításához előrefúrt acél sarokvas kérhető. Kör alakban is összeilleszthető, legkisebb kialakítható körméret: 120 cm átmérőjű ágyás. (5 db 80 cm-es elemmel)

A termék anyaga UV-stabil, napfény- és fagyálló, újrahasznosított műanyag, összeállítása egyszerű, a kisebb magasságok áthidalása nem feltétlenül igényli szakember segítségét, a földbe a lemez felét mindenképpen be kell ásni. A magasabb támfalak építése esetén mindenképpen kérje ki szakember segítségét, mert az általános szabályokat be kell tartani, hogy a támfal betöltse funkcióját.

(Pl. vízelvezető réteg beépítése, a támfal megdöntése a megtartani kívánt föld felé, stb.) Beépítés után – ha szükséges - a telepített takarónövényeket rá lehet növeszteni a támfalra, így abból az idő múlásával nem látható semmi, csak egy szép növényfal.

 

 

 

 

A termék és szerelésének fotói:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2009. Szabó János